2018-09-05 10:47:33• hírek • Bede Emőke

Városunkba érkezik a SMURD-karaván

Mindig is érdekelt az életmentés? Szeretnéd megismerni az elsősegélynyújtás kulcsfontosságú lépéseit? Akkor szombaton érdemes lesz kilátogatnod az Auchan parkolójába, ugyanis városunkba érkezik a SMURD-karaván.

A szombati nap során 10 és 18 óra között megszervezett foglalkozások során a kilátogatók megismerkedhetnek az alapvető életmentési technikákkal, melyeket tapasztalt mentősök mutatnak majd be. Emellett olyan más ismeretekre is szert lehet a hétvégén tenni, amik különösen hasznosnak bizonyulhatnak egy-egy katasztrófa esetén, legyen szó árvízről, földrengésről vagy súlyos tűzesetekről.
 

A városunkba érkező mobil központban mintegy 40 személy befogadására alkalmas, jól felszerelt, képzésre ideális termet alakítottak ki, melyben nem csak a hordozható életmentő készülékekkel lehet megismerkedni, hanem szimulációs gyakorlatokat is lehet tartani.
 

Az Állj készen! jelmondatú karaván egyébként már harmadjára indult útra ebben az évben. A szombati szatmári kitérőt követően a jármű vasárnap Nagykárolyba érkezik. Szeptember 15-én pedig Resicabányán, 16-án Oravicabányán, 22-én Sinaia városában, 23-án Ploiesti-en, 29-én Slobozián lehet találkozni a kamionnal. A hónap utolsó állomása a Ialomita megyei Urziceni lesz, ahova 30-án ér el a karaván. A kezdetek óta már több mint 100 ezer ember vett részt a gyorstalpalón, s most itt az újabb lehetőség, hogy a szatmáriak is kivegyék ebből a részüket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: